15,90€ 17,90€

Osta Foodin Chia-siemen 1kg (17,9€/kg) tuotemerkiltä Urheilutuote kaupasta Urheilutuote

urheilutuote-321
Tarjoustuotteet
urheilutuote

Tuotetiedot

Kuumentamaton chia-siemen, asteekkien voimaruoka.Valloittava valinta vatsasi iloksi on tämä superfoodeista kustannustehokkaimmaksikin kutsuttu voimasiemen!
Pikkuruisia chia-siemeniä (Salvia Hispanica) ovat jo muinaiset atsteekit käyttäneet ravinteikkaana ruoka-aineena. Chia-siemenet ovat erinomainen omega 3-rasvahappojen lähde sekä proteiinirikas piristys ruokavaliotasi rikastuttamaan. Chia-siemenet vaalivat vatsaasi ja ovat myös urheilijoiden ja voimailijoiden ruokavaliossa tärkeä supersiemen. Chia merkitseekin maya-intiaanien kielellä voimistamista ja vahvistamista. Buustaa sinäkin kroppasi entistä ehommaksi!
Käyttövinkki: Laita siemenet likoamaan veteen (tai muuhun nesteeseen) 15-60 minuutiksi – näin saat aikaan huippuravinteikkaan, geelimäisen hyytelön, joka sopii sellaisenaan lusikoitavaksi tai lisättäväksi vaikkapa pirtelöiden, jogurttien, puurojen tai myslien joukkoon. Voit mainiosti tehdä kerrallaan isommankin annoksen chia-hyytelöä, sillä siementen korkean antioksidanttipitoisuuden ansiosta se säilyy mainiosti jääkaapissa useamman päivän.
Tummilla ja vaaleilla chia-siemenillä eroa on ainoastaan väri – ravintoarvot ovat molemmissa samat eli ensiluokkaiset! Vaalea chia on kuitenkin perinteisesti arvostetumpaa, koska pellot tuottavat vain jonkun verran vaaleaa verrattuna tummaan.
Chia imee itseensä 9-kertaisen määrän nestettä. Voit valmistaa Chia-hyytelön laittamalla 1dl siemeniä litran kannuun ja kaatamalla vettä tai muuta nestettä siementen päälle. Sekoittele välillä, ja huomaat että siemenet turpoavat täyttämään koko kannun.
Tätä hyytelöä voit nauttia sellaisenaan tai käyttää sitä pirtelön pohjana – et tarvitse mitään muuta nestettä pirtelöösi.
Omega-3-rasvahapot • Alentavat veren triglyseridipitoisuutta
• Laskevat verenpainetta
• Omega 3 rasvahappojen saanti on tärkeää sydän- ja verenkiertoelimistön hyvinvoinnille
Ravitsemussuositusten mukainen rasvakoostumus, johon kuuluu omega-3 rasvahappoja, auttaa hallitsemaan kolesteroliasi.